draagconsulent middelburg vlissingen zeeland

Over mij

Ik ben Katja van Aller, 33 jaar, moeder van 2 jongens en ik werk als verloskundige sinds 2007. 

Na de geboorte van de jongste (2017) ben ik heel intensief gaan dragen, samen met mijn man. Alle slaapjes deed hij in de draagzak of doek. In eerste instantie niet omdat wij dat zo wilden, maar omdat de enige manier was om hem te laten slapen (en hij dus niet huilde). 
De liefde voor het dragen is ook pas echt gekomen toen de noodzaak ervan minder werd. Vanaf 7 maanden lukte het wel om in bed te slapen en bleef ik hem dragen omdat ik er plezier in had gekregen, het praktisch is en omdat we het allebei fijn vonden. 
De oudste (2016) heb ik geprobeerd te dragen, maar het lukte steeds niet om hem te dragen zonder dat ik zelf veel last van mijn rug kreeg en hij zat nooit echt goed in de doek of zak. Heel veel you-tube filmpjes en frustraties later heb ik het toen opgegeven.  Achteraf zo jammer dat ik toen geen consult bij een draagconsulent heb geboekt! 
We hadden het eigenlijk zo goed kunnen gebruiken, hij heeft heel veel gehuild vanwege verborgen reflux en koemelkallergie. De babytijd was zo ontzettend intensief en zijn slaappatroon volledig verstoort door zijn pijn en ongemak. Ik ben ervan overtuigd dat als ik hem goed had kunnen dragen we al een stuk verlicht waren, als ouders maar vooral voor het ventje. 
Dat ik bij de tweede als kraamcadeau een draagconsult kreeg, van mijn zusje (wat een waardevol cadeau was dat!), toen pas leerde ik met de juiste techniek dragen en dat heeft ervoor gezorgd dat ik het vol heb kunnen houden zolang als mijn baby het nodig had.


Met deze wetenschap en omdat ik inmiddels zo enthousiast ben over dragen wilde ik de link gaan leggen in mijn werk als verloskundige. Na de geboorte stopte de zorg in mijn vak, terwijl ik nu als draagconsulent jonge ouders nog een stapje verder kan helpen. 
Soms is het een stapje wat de ouders wensen te maken, maar soms is het misschien een stap die uit pure noodzaak wordt geboren. 

Wat de reden ook is, het is altijd een goede reden en ik help jullie graag een stukje verder op weg in het draagavontuur!

Lieve groet, Katja