Liefdevolle Verwachting

De babytijd is een prachtige, bijzondere maar ook intensieve en soms onzekere tijd. Er komt veel op je af als nieuwe ouder! Niet alleen aan adviezen, maar ook aan informatie en producten. Dan hebben we het over de gevoelens nog niet eens gehad!

Tijdens de 4 cursusmomenten van “Liefdevolle verwachting” leer je alles over de eerste 2 jaar met je baby. Wat heeft een baby eigenlijk écht nodig? En wat verwacht een baby van het leven buiten de buik? Welk beeld heb jij van het ouderschap en is dit gelijk aan de behoeftes die je baby heeft? 

Ik ga en kan jullie niet vertellen wat je moet doen met je kindje, je krijgt enkel informatie, het vertrouwen en handvatten waarmee jullie zelf de opvoedkeuzes kunnen maken die aansluiten bij jullie situatie en overtuiging.

Wanneer je een baby krijgt, heb je een bepaalde verwachting van hoe het leven na de bevalling zal zijn. Wanneer deze opvoedverwachting niet realistisch is, en het dus allemaal heel anders blijkt te zijn, kan dit grote gevolgen hebben voor jou en je gezin. Wanneer alles anders loopt dan jij van te voren had gedacht, daalt je zelfvertrouwen. Dat kan uitwerken op meerdere onderdelen in je leven, zoals bijvoorbeeld de partnerrelatie tot zelfs de mate waarmee jij je leven waardeert. Een negatieve spiraal. Wat ik doe in deze cursus is jullie als aanstaande ouders een realistische opvoedverwachting te schetsen. Zo kun je in veel gevallen latere  problemen samen ondervangen. 

Daarom is Liefdevolle Verwachting er! Daarnaast is het ook erg waardevol om in een kleine groep ervaringen te delen en je sociale netwerk uit te breiden met gelijkgestemden.


Na afloop van de cursus weten jullie:

Waarom het zo belangrijk is om te reageren op de signalen van je baby
Welke signalen dit zijn, en hoe je hier op kunt reageren
Hoe de ontwikkeling van je baby verloopt
Hoe jij deze ontwikkeling optimaal kunt ondersteunen
Dat het belangrijk is om te (blijven) communiceren met je partner en hoe je dit doet
Dat je niet de enige bent, en er niet alleen voor staat!


Jullie leren over:

Hechting
Huilen
Slapen
(borst-,fles- en bij)Voeding
Partnerrelatie
Babyproducten en veiligheid
Fysieke- en mentale ontwikkeling
Sociaal netwerk
Ergonomisch dragen


Groepscursussen of individueel

De cursus Liefdevolle verwachting wordt gegeven in groepsverband (3-5 stellen). Zo leer je nieuwe ouders kennen en tijdens de cursus ontstaan er mooie gesprekken over de onderwerpen en de ervaringen die andere aanstaande ouders hebben.

Is een cursus in groepsformatie niet waar jij naar zoekt? Of heb je specifieke wensen voor de inhoud van de cursus? Neem dan contact met me op ik geef de cursus ook individueel, dan komen we 2 keer samen.


Schrijf je in voor 'Liefdevolle verwachting'

Een vrijblijvende/gratis informatieavond waarin ik vertel over de cursus en alvast een voorproefje geef over 'Slapen en Huilen' kunnen jullie bijwonen op 23 oktober 19.30 in Vlissingen. Aanmelden via onderstaand formulier.

De eerstvolgende cursus begint 25 november, de vervolg data zijn; 9 december, 
23 december en 6 januari. 

Aanvang: 19.30 
Duur: 1,5-2 uur per keer
Kosten: €140 per stel in groepsverband of €200 individueel 
Inclusief: Reader, koffie&thee
Locatie: Vlissingen

Verdere informatie volgt na aanmelding.